×
GURME
dengeli protein Dengeli Protein
dengeli protein Yüksek Antioksidan
dengeli protein Yüksek Kalsiyum
dengeli protein Glutensiz
dengeli protein Yüksek Skualen
dengeli protein Düşük Glisemik İndeks
Yunanca "ebedi" anlamındadır ve MÖ 6000 yıllarında Mayalar tarafından Orta ve Güney Amerika'da tarımı yapılmaya başlanmıştır.
dengeli protein

PİŞİRME YÖNTEMİ

Bir bardak amaranta, 2-2.5 bardak su ekleyerek kaynatınız. Kaynattıktan sonra kısık ateşte 20 dakikada pişer.

Lapa olması için üç bardak su ekleyip pişirmeniz gerekir.

Lezzetli yemek tarifleri için tıklayınız.

LEZZETLİ FİKİRLER

  • Amarantı tahıl ve bakliyatla birlikte pişirebilirsiniz.
  • Salata,pilav,çorba,güveç,türlü,ekmek ve keklerde kullanabilirsiniz.
  • İçine ince ince doğranmış soğan, domates eklenebilir.
  • Bu püreyi sandviçlerin içine sürebilirsiniz ya da lavaş ekmeği veya cips ile yiyebilirsiniz. Sıvı hali balığın ya da tavuğun üzerine sos olarak da kullanılabilir.
  • Üzerine rendelenmiş kasar peyniri ve/veya doğranmiş maydanoz da eklenebilir.

AMARANT TARİHÇESİ

Amarant kral tohumu (rajgira), Tanrı tarafından gönderilen tohum olarak adlandırılan ve gerçek tahıllara göre protein miktarı yüksek çok besleyici bir yarı tahıldır. Yunanca’da “ebedi” anlamındadır. Aztekler, İnkalar, Mayalar ve Amerikan yerlilerinin ana yiyeceklerinden biridir. M.Ö. 6000 yıllarında Mayalar tarafından Orta ve Güney Amerika’da tarımı yapılmıştır. Aztekler döneminde Meksika’da yetiştirilen Amaranta “huahtli” denir ve dayanıklılık veren sihirli özellikleri olduğuna inanılırdı. Bu inançlarından dolayı Aztekler dini ayinlerinde kullanırdı. Aztek kadınları amarantı balla hatta bazen kanla karıştırarak tanrılarının şekline benzetir ve dini seremonilerinde yenilirdi. İspanyollar Amerika’ya geldiklerinde Aztek kültürünü ve dini inanışlarını kontrol altına almak amacıyla onların güçlerine destek verdiklerine inandıkları Amarantın tarımını ve tüketimini büyük baskılarla yasaklamış, dünyaya yayılmasını engellemek için ortadan kaldırmaya çalışmışlardır.

Amarant’ın yeniden keşfi 18. yy dır. 1700 lü yıllardan sonra yeniden keşfedilip besleyici özelliklerinden dolayı ekilmeye başlanan amarant, Avrupa’ya hızla yayılmıştır. 1800 yıllarından sonra Nepal, Afrika Himalaya, Çin ve Hindistan’da da ekimine başlanmıştır. Şu anda en fazla Çin’de yetiştirilen amarant, pek çok ülkenin sofrasında baş tacı olmaya başlamıştır.

Günümüzde Aztekler tarafından çok az miktarda yetiştirilir ve balla karıştırılarak eğlence anlamına gelen “alegria” adlı şeker ve “tole” adlı içecek hazırlamak için kullanılır. Amerika ve diğer ülkelerde yüksek besleyici ve iyileştirici özelliklerinden dolayı Amarant bitkisinin tohumu tahıl, yaprakları sebze olarak değerlendirilmekte besleyici yağı ise ayrıca sağlık için kullanılmaktadır.

ENERJİ VE BESİN ÖĞELERİ

1 Porsiyon (60g) ürünün günlük karşılama miktarı

1 Porsiyon (60g) ürünün günlük karşılama miktarı
  • ŞEKER 1% / 1.0g
  • TOPLAM YAĞ 7% / 4.2g
  • DOYMUŞ YAĞ 5% / 0.9g
  • TUZ 0% / 0g

Enerji ve besin öğeleri 100gr’da

Enerji ve besin öğeleri 100gr’da
  • Yağ / 7.0 g
  • Doymuş Yağ / 1.5 g
  • Karbonhidrat / 65 g
  • Şeker / 1.7 g
  • Lif / 7 g
  • Protein / 14 g
  • Tuz / < 0.1 g
  • Tiamin (Vit.B1) / 0.125 mg
  • Vitamin E0.8mg
  • Kalsiyum (Ca) 11.8 mg

SATIŞ EKİBİMİZ HİZMETİNİZDE!

Güçlü satış ekibimiz ve ulusal dağıtım ağımız ile bugün birçok uluslararası ve ulusal markanın ilk tercihiyiz.

Kalitemizi BRC, IFS, ISO 9001 ve ISO 22000 kalite belgelerimiz ile ispatladığımız gibi geniş ürün yelpazemiz ile uluslararası standartlarda kalite, satış ve dağıtım organizasyonuna sahibiz.

En kaliteli ürünlerimizi uygun fiyatlarla profesyonel mutfaklar ile buluşturuyoruz.

Talep formumuzu doldurun satış ekibimiz sizinle iletişime geçsin!

TALEP FORMU