Bunları Biliyormusunuz?

PİRİNCİN FAYDALARI

  • Pirinç dengeli tüketildiğinde böbrekler için faydalıdır.
  • Böbrek taşı oluşumunu engeller. Japonya'da yapılan araştırmalara göre, günde iki kez onar gram pirinç kepeği yenmesinin böbrek taşları oluşumunu engellediğini ortaya koymuştur.
  • Yüksek şekeri olan böbrek hastalarında hastalığın seyrini olumsuz yönde değiştirebilir ancak şekerin düzenlendiği durumlarda pirinç böbreklerin olumlu yönce tedavi edilmesinde yardımcı olur.
yaylabakliyat

Daha fazla bilgi için tıklayınız

Bunları Biliyormusunuz?
×
GURME
dengeli protein Yüksek E Vitamin
dengeli protein Esansiyel Amino Asit
dengeli protein Yüksek Lif
dengeli protein Glutensiz
dengeli protein Kuersetin+
Kaempferol
dengeli protein Düşük Glisemik İndeks
M.Ö. 3000'lerde İnkalar'ın altın tahılı olan kinoa, And Dağları'nın doğal ürünüdür. Yüksek besin değeri sayesinde dünyada popüler olmuştur.
dengeli protein

PİŞİRME YÖNTEMİ

Pişirmeden önce kinoayı alkali suda yarım saat bekleterek veya suyun altında zarar vermeden elinizle sürtüp bolca yıkamalısınız. Süzülmüş kinoayı tencereye koyduktan sonra sıcak su ekleyip kaynatın, hemen ardından kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı olarak pişirin. 15 dakika gibi kısa bir sürede pişer. Pişirirken bir bardak kinoa için 1.5-2 bardak su yeterlidir. Piştikten sonra ağzı kaplı halde 15-20 dk. Karıştırmadan bekletin. Böylece tercih edilen patlamış mısır görünümlü kinoayı hazırlamış olursunuz.

Eğer pişen kinoanın fazla suyu kalmışsa süzün ve öyle bekletin. Kinoanın fındığımsı bir aromaya sahip olması için, sudan geçirip süzün ve ardından çok az sıvı yağda, kısık ateşte rengi sararana (5-6 dk) kadar kavurun. Yanmaması ve yapısına zarar vermemek için dikkatli karıştırmalısınız. İsterseniz yağlı kağıt konmuş fırın tepsisi üstüne yerleştirerek 180 ○C sıcaklıktaki fırında da kavurabilirsiniz. Fırınlanmış kinoayı öğüterek ununu elde edebilirsiniz.

Lezzetli yemek tarifleri için tıklayınız.

LEZZETLİ FİKİRLER

  • Pişirmeden önce kinoayı alkali suda yarım saat bekleterek veya suyun altında zarar vermeden elinizle sürtüp bolca yıkamalısınız.


    Böylece acımsı tada ve protein sindiriminin azalmasın neden olan saponin miktarını azaltırsınız.

  • Salatalara özellikle kısıra çok yakışır.
  • Ekmek, tarhana, makarna ve bebek yemeklerine ekleyerek besin değerini arttırabilirsiniz.
  • Pirinç veya bulgurun kullanıldığı her yemekte kullanabilirsiniz. Salatalarda, özellikle kısıra çok yakışır.
  • Ürünlerimiz özenle seçilerek YAYLA Tesislerinde el değmeden paketlenmiştir.
  • Rutubetsiz, güneş almayan serin bir yerde, mümkünse bez torbada saklayınız.

BEYAZ KİNOA'NIN TARİHÇESİ

İnsanoğlunun bildiği en eski tahıllardan biridir. Kinoayı milattan önce 3000 yılında Peru’da keşfeden İnkaların altın tahılıdır.

Yüksek rakımlı And Bölgesi’nin doğal ürünü olan kinoa çok dayanıklıdır, sert iklim ve zayıf toprak da yetişebilir, bu nedenle tarımsal öneme sahiptir. İspanya, Danimarka ve Finlandiya gibi bazı ülkeler iklimlerine adaptasyonu için çalışmaktadır.

ENERJİ VE BESİN ÖĞELERİ

1 Porsiyon (60g) ürünün günlük karşılama miktarı

1 Porsiyon (60g) ürünün günlük karşılama miktarı
  • ŞEKER 1% / 1.0g
  • TOPLAM YAĞ 7% / 4.2g
  • DOYMUŞ YAĞ 5% / 0.9g
  • TUZ 0% / 0g

Enerji ve besin öğeleri 100gr’da

Enerji ve besin öğeleri 100gr’da
  • Yağ / 1.6 g
  • Doymuş Yağ / 0.2 g
  • Karbonhidrat / 63 g
  • Şeker / 0.1 g
  • Lif / 30 g
  • Protein / 24 g
  • Tuz / < 0.1 g
  • Tiamin (Vit.B1) / 0.1 mg
  • Niasin (Vit.B3) 1.6 mg
  • Fosfor (P) 115 mg

BEYAZ KİNOA FAYDALARI

Yasal Uyarı

life-is-yours

Daha fazla bilgi için tıklayınız

SATIŞ EKİBİMİZ HİZMETİNİZDE!

Güçlü satış ekibimiz ve ulusal dağıtım ağımız ile bugün birçok uluslararası ve ulusal markanın ilk tercihiyiz.

Kalitemizi BRC, IFS, ISO 9001 ve ISO 22000 kalite belgelerimiz ile ispatladığımız gibi geniş ürün yelpazemiz ile uluslararası standartlarda kalite, satış ve dağıtım organizasyonuna sahibiz.

En kaliteli ürünlerimizi uygun fiyatlarla profesyonel mutfaklar ile buluşturuyoruz.

Talep formumuzu doldurun satış ekibimiz sizinle iletişime geçsin!

TALEP FORMU