Bunları Biliyor musunuz?

SİYAH PİRİNÇ FAYDALARI

  • Göz yorgunluğu ve kataraktı önleyen riboflavin içerir.
  • Dengeli ve sağlıklı bir diyet için ideal bir temel olmasıyla dikkat çekmektedir.
  • Yaşlanma karşıtıdır. Yaşlanmanın olumsuz etkilerini engeller, kırışıklıkları azaltır.
yaylabakliyat

Daha fazla bilgi için tıklayınız

Bunları Biliyor musunuz?
×
GURME
dengeli protein Yüksek Lif
dengeli protein Demir Kaynağı
dengeli protein Yüksek Lütein
dengeli protein Sağlık Dostu
dengeli protein Kilo Kontrolü
dengeli protein Düşük Glisemik İndeks
Tarihi geçmişi M.Ö 2300 yıllarına, kadim Mısıra ve Lübnan, Ürdün ve Suriye’ye dayanır.
dengeli protein

PİŞİRME YÖNTEMİ

Gevrek bir yapıya ve yeşilimsi bir renge sahiptir. Yaklaşık yirmi dakikada pişer.isli ve fındığımsı aromalı firiğe bazen isli bulgur denir.bulgura göre daha geç pişer.

Lezzetli yemek tarifleri için tıklayınız.

LEZZETLİ FİKİRLER

  • Yaklaşık yirmi dakikada pişer. İsli ve fındığımsı aromalı firik orat yumaşklıktadır ve çok lezzetlidir. .
  • Bazen isli bulgur olarak söylenir. Bulgura göre daha geç pişer.
  • Pilavlık bulgurla karıştırılarak pilavı, dolması, çorbası ve daha pek çok farklı yemeği yapılan firik, yemeklere lezzet katar.

FİRİK TARİHÇESİ

Tarihi geçmişi M.Ö 2300 yıllarına, kadim Mısıra ve Lübnan, Ürdün ve Suriye’ye dayanır. Şehirlerine saldırı bekleyen uygarlık tahıllarını kaybedip açlık çekmekten korktuğu için buğdayı henüz tarlada tam olgunlaşmadan yeşilken kafalarını koparıp depoya koyarlar. Savaş esnasında şehir yanarken, depoda saklanan yeşil buğdaylar da yanar. Savaş sonrası insanlar yangın içinde kalmış yeşil buğdayı elleriyle sürterek kabuklarından temizleyip tattıklarında, yenilebileceğini keşfederler. Eski Arami dilinde frik “sürtmek” anlamındadır.

Başka bir hikayeye göreyse M.Ö 2000 yıllarında Ortadoğu da yaşayan halkın buğday tarlasında yangın çıkar ve ürünü yanan halk çok mutsuz olur. Son umut yangın sonrası tarladaki buğdayı elleriyle sürterek temizleyip tadarlar. Tadını seven halk buna frik adını verir.

Ülkemizde Orta Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde yaygın olarak yüzyıllardır kullanılır. Hatay bölgesinde, Gordionda bulunan tümülüs kazılarında Firikli aşın izlerine rastlandığı belirtiliyor. Yöresel yemek kültürümüzün bir parçası olan Firik, Dünya da keşfedildikten sonra tüketimi artmaya başladı. Firik lezzetli olmasının yanında dünyanın en besleyici tahılları arasında ilk sıralarda yer almaya aday oldu.

ENERJİ VE BESİN ÖĞELERİ

1 Porsiyon (60g) ürünün günlük karşılama miktarı

1 Porsiyon (60g) ürünün günlük karşılama miktarı
  • ŞEKER 1% / 0.8g
  • TOPLAM YAĞ 2% / 1.4g
  • DOYMUŞ YAĞ 1% / 0.2g
  • TUZ 0% / 0g

Enerji ve besin öğeleri 100gr’da

Enerji ve besin öğeleri 100gr’da
  • Yağ / 2.3 g
  • Doymuş Yağ / 0.4 g
  • Karbonhidrat / 77 g
  • Şeker / 1.4 g
  • Lif / 13 g
  • Protein / 10 g
  • Tuz / < 0.1 g
  • Tiamin (Vit.B1) / 0.4 mg
  • Demir (Fe) 5.2 mg
  • Potasyum (K) 440 mg

FİRİK BULGUR FAYDALARI

Yasal Uyarı

life-is-yours

Daha fazla bilgi için tıklayınız

SATIŞ EKİBİMİZ HİZMETİNİZDE!

Güçlü satış ekibimiz ve ulusal dağıtım ağımız ile bugün birçok uluslararası ve ulusal markanın ilk tercihiyiz.

Kalitemizi BRC, IFS, ISO 9001 ve ISO 22000 kalite belgelerimiz ile ispatladığımız gibi geniş ürün yelpazemiz ile uluslararası standartlarda kalite, satış ve dağıtım organizasyonuna sahibiz.

En kaliteli ürünlerimizi uygun fiyatlarla profesyonel mutfaklar ile buluşturuyoruz.

Talep formumuzu doldurun satış ekibimiz sizinle iletişime geçsin!

TALEP FORMU