Bunları Biliyor musunuz?

BULGURUN FAYDALARI

  • Kan şekerini yükseltmez, şeker hastalarına iyi gelir.
  • Çinko, magnezyum ve krom gibi mineraller içerir. Bulgur vücuda enerji de verir.
  • Bu sayede hem kalbe hem de beyine giden damarları tıkanmalara karşı korur.
yaylabakliyat

Daha fazla bilgi için tıklayınız

Bunları Biliyor musunuz?
×
GURME
dengeli protein Esansiyel Amino Asit
dengeli protein Güçlü Fitonutrientler
dengeli protein Yüksek Lif
dengeli protein Glutensiz
dengeli protein Sağlık Dostu
dengeli protein Düşük Glisemik İndeks
M.Ö. 4000'li yıllarda Asya'da (Çin, Hindistan) ekilen pirincin, Büyük İskender'in askerleri tarafından Batı Asya ve Yunanistan'a götürülmesiyle yaygınlaştığı söylenir.
dengeli protein

PİŞİRME YÖNTEMİ

1.Yöntem: Tencerede sıvı yağı ısıttıktan sonra önceden ıslatılıp süzülmüş pirinçleri ilave edin, pirinçleri biraz kavurun. Sıcak suyu (et suyunu) ilave edip tuz atın. Yüksek ateşte suyu kaynadıktan sonra, kısık ateşte pişirin. Pişmeye yakın üzerine tereyağını ekleyip karıştırın. Suyunu çekince altını kapatın ve 5-10 dakika kapağı kapalı şekilde dinlendirin


2.Yöntem: Kepekli pirinci yıkadıktan sonra 3 katı kadar sıcak suyun içinde kaynatarak pişiriniz. Pişmeye yakın tereyağı/sıvı yağı, tuz ekleyin ve altını kapatıp 10-15 dk bekletin. Ardından pirinci yavaşça karıştırarak kabartın, biraz daha dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Lezzetli yemek tarifleri için tıklayınız.

LEZZETLİ FİKİRLER

  • Kepekli pirinci daha kısa sürede pişirmek için 50 ◦C de 1 veya 2 saat bekletilmesini öneririz.
  • Böylece pirincin dış yüzeyinde bulunan kepek suyu çekerek şişer ve yumuşayarak daha çabuk pişmesini sağlar.
  • Kepekli pirinciniz bu yöntemle yaklaşık yarım saatte pişer.
  • Kepekli pirinç pilavınızın tane tane ve lezzetli olması için pirincinizi yıkayın.
  • Ardından yaklaşık yarım saat ılık suda bekletin ve kavurmadan önce iyice süzerek suyunu alın.
  • Böylece pişirme süresi kısalır, pilavınız daha lezzetli ve besleyici olur

KEPEKLİ PİRİNC'İN TARİHÇESİ

M.Ö 4000 yıllarında Asya bölgesinde (Çin, Hindistan)’da ekilmeye başlandı. Ardindan Büyük İskender’in askerleri tarafından Batı Asya ve Yunanistan’a götürüldü. Ve daha sonraları tüm dünyaya yayıldı.

Teknolojinin gelişmesiyle pirincin dış kabuğu, kepeği ve embriyosu pirinçten tamamen uzaklaştırılarak daha rafine, beyaz pirinç elde edildi.

Kepekli pirincin beyaz pirinçten farkı sadece rengi değildir.Kepekli pirinçte yalnızca pirincin dış kabuğu uzaklaştırılır, kepek ve rüşeymi pirincin üstünde kalır.

ENERJİ VE BESİN ÖĞELERİ

1 Porsiyon (60g) ürünün günlük karşılama miktarı

1 Porsiyon (60g) ürünün günlük karşılama miktarı
  • ŞEKER 1% / 1.0g
  • TOPLAM YAĞ 7% / 4.2g
  • DOYMUŞ YAĞ 5% / 0.9g
  • TUZ 0% / 0g

Enerji ve besin öğeleri 100gr’da

Enerji ve besin öğeleri 100gr’da
  • Yağ / 1.6 g
  • Doymuş Yağ / 0.2 g
  • Karbonhidrat / 63 g
  • Şeker / 0.1 g
  • Lif / 30 g
  • Protein / 24 g
  • Tuz / < 0.1 g
  • Tiamin (Vit.B1) / 0.1 mg
  • Niasin (Vit.B3) 1.6 mg
  • Fosfor (P) 115 mg

KEPEKLİ PİRİNÇ FAYDALARI

Yasal Uyarı

life-is-yours

Daha fazla bilgi için tıklayınız

SATIŞ EKİBİMİZ HİZMETİNİZDE!

Güçlü satış ekibimiz ve ulusal dağıtım ağımız ile bugün birçok uluslararası ve ulusal markanın ilk tercihiyiz.

Kalitemizi BRC, IFS, ISO 9001 ve ISO 22000 kalite belgelerimiz ile ispatladığımız gibi geniş ürün yelpazemiz ile uluslararası standartlarda kalite, satış ve dağıtım organizasyonuna sahibiz.

En kaliteli ürünlerimizi uygun fiyatlarla profesyonel mutfaklar ile buluşturuyoruz.

Talep formumuzu doldurun satış ekibimiz sizinle iletişime geçsin!

TALEP FORMU