×
GURME
dengeli protein Kaliteli Protein
dengeli protein Yüksek Lif
dengeli protein Omega-3
Yağ Asidi
dengeli protein Glutensiz
dengeli protein Yüksek Lignan
ve Antioksidan
dengeli protein Düşük Glisemik İndeks
Latincesi “çok kullanışlı” anlamına gelir ve insanlığın var oluşundan beri tüketilmektedir. Hipokrat gibi hekimler tedavi amaçlı da kullanmıştır.
dengeli protein

PİŞİRME YÖNTEMİ

Keten tohumunu yemeden önce yapısında bulunan ve besin kalitesini düşüren maddelerin inaktivasyonunu sağlamak için mutlaka ısıl işlem uygulanmalıdır. Kısa süreli mikrodalga ve fırında kavurma/pişirme yeterlidir.

Böylece fındığımsı aroma da elde edebilirsiniz. Kavrulmuş keten tohumunun sindirimini arttırmak için öğütülmesi ve sağlık için 2 çorba kaşığı tüketilmesi önerilmektedir. Keten tohumunu öğünlerde çok farklı şekillerde kullanmak mümkündür;

Lezzetli yemek tarifleri için tıklayınız.

LEZZETLİ FİKİRLER

  • • Kavrulmuş keten tohumunu salatalara, yoğurda, bala, sabah kahvaltılık gevreğe, meyve içeceklerine, ekleyebilirsiniz
  • • Keten tohumunu veya öğüterek ununu pasta, ekmek, kraker, muffin veya waffle yapımında kullanabilirsiniz
  • • Kek, muffin, kurabiye gibi tariflerde kullanılan yumurta miktarını azaltmak için keten tohumu jelini kullanabilirsiniz.
  • Keten tohumunu öğütüp 1:3 oranında ılık suyla karıştırın ve bir süre bekleyin. Elde edeceğiniz jel bir yumurta için uygundur. Bu jelle hazırlayacağınız ürünler daha az hacimli ve hafif yapışkan olur.
  • Keten tohumunun kullanılacağı tariflerde pişirme uygulanıyorsa kavurmadan ekleyebilirsiniz. Örneğin kek veya ekmek yapımında una karıştıracağınız keten tohumunu kavurmaya gerek yoktur.

KETEN TOHUMU TARİHÇESİ

Keten tohumu, 30-100 cm boyunda, mavi çiçekli ve tek yıllık bir bitkidir. Anavatanı Doğu Akdenizden Batı Asya ve Ortadoğuya doğru, Hindistan’a kadar uzanır ve insanlık tarihi kadar eskidir. Latince “çok kullanışlı” anlamına gelen keten tohumunun iki farklı türü vardır, biri yiyecek ve ilaç olarak tedavi amaçlı diğeri ise kumaş üretimi için kullanılmıştır. M.Ö 5000 den beri yetiştirilen Mezopotamya kökenli keten tohumu kumaş ve kağıt yapımında kullanılmıştır.

Ketentohumunu M.Ö 650 de, Hipokrat karın ağrısı tedavisinde faydalı olduğunu savunmuştur. Theopharastus keten jelini öksürük tedavisi için önermiştir. Hindistan’da Ayurveda ve Çin’de geleneksel tıbbi tedavi yöntemlerinde keten tohumu kullanılan bitkiler arasındadır. Yağı cilt için çok önemli olmuştur. Günümüzde Kanada, Çin, Amerika, Hindistan ve Etiyopya başta pek çok ülke tarafından yetiştirilmektedir. Sağlığa faydalarından dolayı gün geçtikçe popüler olan keten tohumunun tüketimi her geçen yıl artış göstermektedir.

ENERJİ VE BESİN ÖĞELERİ

1 Porsiyon (60g) ürünün günlük karşılama miktarı

1 Porsiyon (60g) ürünün günlük karşılama miktarı
  • ŞEKER 1% / 0.4g
  • TOPLAM YAĞ 7% / 8.5g
  • DOYMUŞ YAĞ 5% / 0.9g
  • TUZ 0% / 0g

Enerji ve besin öğeleri 100gr’da

Enerji ve besin öğeleri 100gr’da
  • Yağ / 34 g
  • Doymuş Yağ / 3.7 g
  • Karbonhidrat / 31 g
  • Şeker / 1.5 g
  • Lif / 27 g
  • Protein / 24.4 g
  • Tuz / < 0.1 g
  • Tiamin (Vit.B1) / 0.5 mg
  • Folik Asit(Vit.B3) 112
  • Fosfor (P) 622mg

SATIŞ EKİBİMİZ HİZMETİNİZDE!

Güçlü satış ekibimiz ve ulusal dağıtım ağımız ile bugün birçok uluslararası ve ulusal markanın ilk tercihiyiz.

Kalitemizi BRC, IFS, ISO 9001 ve ISO 22000 kalite belgelerimiz ile ispatladığımız gibi geniş ürün yelpazemiz ile uluslararası standartlarda kalite, satış ve dağıtım organizasyonuna sahibiz.

En kaliteli ürünlerimizi uygun fiyatlarla profesyonel mutfaklar ile buluşturuyoruz.

Talep formumuzu doldurun satış ekibimiz sizinle iletişime geçsin!

TALEP FORMU