×

BELUGA MERCİMEK

BELUGA MERCİMEK

Tüketim Önerileri

  • Mercimeğin kullanıldığı her yemekte kullanılır.
  • Beluga mercimekle çok lezzetli ve besleyici salatalar hazırlayabilirsiniz.
  • Çorba, köfte, börek, pilav, püre, kek, ekmek yapımında Beluga mercimek kullanarak daha besleyici ve sağlıklı olmasını sağlarsınız.
  • Blender veya öğütücü kullanarak elde edeceğiniz Beluga mercimeğin ununu glütensiz ürünler hazırlamak için kullanabilirsiniz.
  • Beluga mercimeği çimlendirerek besin değerini arttırabilirsiniz. Çimlendirme enzimatik aktiviteyi,  vitamin, mineral ve aminoasitlerin biyoyararlılığını arttırır, gaz oluşumunu azaltır.


 SAĞLIĞA FAYDALARI

  • Protein oranı yüksektir.
  • Tokluk hissi verir, kilo vermeye yardımcı olur. Obezite tedavisi ve önlenmesinde kullanılır.
  • Kalp dostudur. Kalp ve damar hastalıklarına (kardiyovasküler hastalıklar) ve diyabete karşı koruyucudur.
  • Kalp krizini önleyicidir.
  • Antikanserojenik etkisi vardır. Göğüs, kolon ve prostat kanserilerine karşı koruyucudur.
  • Kötü kolesterolü düşürür.
  • İçeridiği folik asit, hamilelerde çocuk gelişimi için çok önemli bir mineraldir.
  • Kan basıncını düşürür.
  • Yüksek miktarda fenolik bileşikler, antosiyaninler ve antioksidan içerir.
  • Yüksek lifli bir gıdadır ve dirençli nişasta içerir.
  • Lifli olması bağırsak çalışmasını düzenler ve bağırsak kanserinlerini önler.
  • Vitamin ve mineral açısından çok zengindir.
  • B grubu vitaminler, folik asit (folat), demir ve potasyum kaynağıdır.
  • Glutensizdir, çölyak hastaları kullanabilir.
  • Vejetaryenler ve diyabet hastaları için çok besleyici bir gıdadır.
  • Düşük glisemik indeksli bir gıdadır.
  • Perbiyotik ve fonksiyonel bir gıdadır.
  • İltahap azaltıcı (antienflamatuar)özelliğe sahiptir. 

Yasal Metin