Mısır

Dünya tahıl üretiminde buğdaydan sonra önemli bir yer tutar. Ülkemizde İzmir ve Adana'da yetişmektedir.

Patlamalık mısırda patlamış tanelerin fazlalığı önemlidir. Mısır içerisinde başka bitki tohumları, taş, toprak, sap olmamalıdır.

Bozuk tane, küflenmiş, çürümüş, filizlenmiş, hastalıklı tane oranı %1'i geçmemelidir. Mısır E vitamini yönünden zengindir.


Besin Değeri
Enerji 363 kcal
Karbonhidrat 72 gr
Protein 9.4 gr
Yağ 4.2 gr
Kalsiyum 9 mg
Demir 2 mg
A Vitamini 200 I.U.
B1 Vitamini 0.43 mg
B2 Vitamini 0.1 mg
Niasin 1.9 mg
C Vitamini 0 mg
Diyetik Lif 2.5 mg
Yayla Mutfak Mısır

Mısır

Patlamış Mısır