Trakya Baldo Pirinç

Pirinç alırken yöre farkının yanı sıra tane boyutuna, rutubetine, kırık tane, ham tane oranlarına ve farklı taneli pirinçlerin karıştırılıp karıştırılmadığına bakılmalıdır.

Pilavın tane tane olmamasındaki asıl kusur karıştırılmış veya rutubetli olan pirinçtir.

Su çekmediği için lapa olmakta, ürünün tanesinde kısa zamanda çizgiler oluşmakta, renk değişmekte, koku yapıp bozulmaktadır.

Rutubet ölçme makinalarında pirincin rutubeti ölçülmeli ve % 14,5'i geçenler satın alınmamalıdır.


Besin Değeri
Enerji 349 kcal
Karbonhidrat 78.9 gr
Protein 6.7 gr
Yağ 0.7 gr
Kalsiyum 10 mg
Demir 0.9 mg
A Vitamini 0 I.U.
B1 Vitamini 0.08 mg
B2 Vitamini 0.03 mg
Niasin 1.6 mg
C Vitamini 0 mg
Diyetik Lif 0.2 mg
Yayla Mutfak Trakya Baldo Pirinç

Trakya Baldo Pirinç

Pirinci ayıklayıp, üzerini 4 parmak geçinceye kadar suya koyup 2 saat bekletin. Daha sonra yıkayıp suyunu süzün. Tencereye yağı koyup ısıtın, pirinci katın ve orta ateşte 5-6 dakika kavurun. Sonra tuzunu ve sıcak et, tavuk, yada sade suyu katın, bir kere karıştırın ve kapağını kapatın fırında ya da ağır ateşte 17 dakika pişirin. Ateşten alıp 20 dakika demlenmesi için bırakın daha sonra servis yapın.