×
AMARANT VE YULAFLI GRONALA BAR

AMARANT VE YULAFLI GRONALA BAR

AMARANT VE YULAFLI GRONALA BAR

Malzemeler

  • 1 bardak patlamış “Yayla Amarant”
  • 1 çorba kaşığı “Yayla Keten Tohumu”
  • ¼ bardak yulaf
  • ¼ bardak sultana incir
  • 1 çorba kaşığı kabak çekirdeği
  • 1 çorba kaşığı ay çekirdeği
  • 1 çorba kaşığı susam
  • 2 çorba kaşığı haşlanmış ve kabuğu soyulmuş badem
  • ¼ su bardağı badem
  •  ¼ su bardağı pekmez

Hazırlanışı

Yulaf, keten, susam, kabak, ay çekirdeğini ve bademi kısık ateşte ayrı ayrı 2-3 dakika kavurun. Tohumlar iyice ısındığında patlamaya başlarlar. Yulaf ve badem kahverengileşir. Amarant, incir ve kavrulan malzemeleri bir kapta karıştırın. Badem yağı ( tereyağı ) ve pekmezi bir tavada eriyip karışana kadar yaklaşık 2 dk sürekli karıştırın. Çok uzun süre ısıtıp sertleşmemesine dikkat edilmeli. Isıtılan yağ ve pekmezi kaptaki malzemelerle iyice birbirini yapışkan şekilde tutana kadar karıştırın. Karışım birbirine yapışmalı fakat ele çok yapışan sulu yapıda olmamalıdır. Hazırlanan yapışkan hamuru üstünde 11X7 parşömen kağıdının olduğu cam fırın tepsisine yerleştirin ve ellerinizle veya spatula ile iyice bastırarak sıkı bir yapı oluşturun.20-30 dakika beklettikten sonra ( istenirse 20 dk fırınlanabilir ) kare veya bar şeklinde keserek servis edin.