×
ETLİ KURU FASULYE

ETLİ KURU FASULYE

ETLİ KURU FASULYE

250-300 gram et (kemikli tavsiye edilir) daha önceden haşlanır. Tencereden sıvı yağ ve ince ince doğranmış 1 orta boy soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. 

1,5 yemek kaşığı salça eklenip kavrulduktan sonra 1 yeşil biber ve 2 domates doğranır, haşlanmış et eklenir ve 5 dakika kadar kavrulur.

Sonra üzerine 1 kase haşlanmış Yayla Dermason Fasulye dökülür. Kuru fasulyenin üstünü 2 parmak geçecek kadar et suyu ilave edilir.

Tuz eklenir ve kuru fasulye iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yemeğin suyunda eksilme olursa sıcak su takviyesi yapılmalıdır. Soğuk su eklenirse kuru fasulye sertleşir.